Pernilla Backman viihtyy kolmessa ammatissa saman työpäivän aikana

Updated: Jun 14, 2019

Pernillan tekemät kynnet ovat kuin taideteoksia - niin, taideteoksia joita hän luo kotonaan Helsingin Punavuoressa ja jotka hän möi miltei loppuun ensimmäisessä taidenäyttelyssään. Kuinka nuoresta kosmetologista ja kynsiteknikosta kasvoi Reikihoitaja ja taiteilija?Pernilla aloitti yrittäjyyden heti valmistuttuaan kosmetologikoulusta. -Olin 22-vuotias, enkä tuolloin puhunut vielä kunnolla suomea. Olin vasta pari kuukautta aikaisemmin saanut rakennekynsikoulutukseni työharjoittelussa Riimin oy:ssä. Opettelin siis kolme uutta asiaa samaan aikaan. Jälkikäteen mietittynä en tiedä miten pystyin siihen, mutta näin kuusitoista vuotta myöhemmin, uskaltaisin väittää että yksi vahvuuksistani on kykyni uudistua ja heittäytyä uusin seikkauiluihin vaikka pelottaakin.


Opettelin siis kolme uutta asiaa samaan aikaan. Jälkikäteen mietittynä en tiedä miten pystyin siihen, mutta näin kuusitoista vuotta myöhemmin, uskaltaisin väittää että yksi vahvuuksistani on kykyni uudistua ja heittäytyä uusin seikkauiluihin vaikka pelottaakin.

Vuonna 2007 Pernillan pitkäaikainen unelma toteutui ja hän aloitti kuvataiteilijaopintonsa Alfa-Art taideoppilaitoksessa. -Olen koko elämäni piirtänyt tai maalannut ja päätös lähteä opiskelemaan alaa oli ”nyt tai ei koskaan” -tyyppinen. Olen ikuisesti kiitollinen tästä. Nykyään minulla on vahvat työkalut itsenäiseen taiteelliseen työskentelyyn ja olenkin viimeisen kolmen vuoden aikana pitänyt neljää omaa näyttelyä. Näitä olen työstänyt vapaapäivinä kynsityön ohella.


Puolitoista vuotta sitten Pernilla törmäsi sattumalta tulevaan reikiopettajaansa ollessaan ripustamassa taulujaan näyttelyä varten Roasberg:in seinille. -Pari kuukautta myöhemmin kouluttauduin reikihoitajaksi ja elämäni muuttui jälleen. Uusi ammattisuuntaus on sellainen joka vei sydämeni heti ja sopii minulle täydellisesti. Pernilla kouluttautuu jatkuvasti enemmän ja rakastaa sitä, että hänellä on ammatti jossa saa auttaa ihmisiä ja pystyy hyödyntämään elämänkokemustaan. -Kaikella on ollut tarkoituksensa, summaa Pernilla.

-Nykyään pyörittelen näitä kolme ammattia parhaimmillaan saman työpäivän aikana ja nautin siitä todella paljon. Olen todella onnekas että olen löytänyt nämä kolme, minulle niin rakasta ammattia.


-Nykyään pyörittelen näitä kolme ammattia parhaimmillaan saman työpäivän aikana ja nautin siitä todella paljon. Olen todella onnekas että olen löytänyt nämä kolme, minulle niin rakasta ammattia.


Pernillaa inspiroi ensisijaisesti omat asiakkaat. Jotkut ovat pysyneet matkassa mukana jopa kuudentoista vuoden ajan: -kun tapaa toisensa säännöllisesti kolmen, neljän viikon välein niin oppii tuntemaan erittäin hyvin. Muutenkin ihmiset ja ihmiskohtalot kiinnostavat minua. Minulle on kai luontainen kiinnostus ihmisiä kohtaan ja tämä on varmaankin syy miksi olen viihtynyt alalla näin pitkään.Kaikki opettajat, työnanatajat sekä työkaverit joihin Pernilla on törmännyt matkansa aikana ovat opettaneet hänelle jotain arvokasta, tavalla tai toisella: -Suurimmat mentorini ovat kuitenkin omat vanhemmat. Olen lapsesta asti seurannut heidän yrittäjyyttä ja periksantamattomuutta. Olen ihan varmasti perinyt itsepäisyyteni heiltä.

Pahin takapakki yrittäjyydessä Pernillalle on liittynyt kauneusalalla tyypilliseen vuokratuolisysteemiin: -Se kerta kun maksoin ihan liikaa tuolipaikkavuokraa verrattuna tuloihin. Syytän itseäni täysin tästä, etten tehnyt kunnollisia kannattavuuslaskelmia ennen kuin lähdin mukaan. Näistä onneksi oppii.


Syytän itseäni täysin tästä, etten tehnyt kunnollisia kannattavuuslaskelmia ennen kuin lähdin mukaan. Näistä onneksi oppii.

Suurimpana onnistumisenaan Pernilla kokee ensimmäisen oman kunnon näyttelynsä Roasberg:issä. -Olin tehnyt kovasti töitä sen eteen ja se tuotti tulosta. Se todisti minulle että pystyn mihin vaan. Avajaisiin tuli kahdeksankymmentä ihmistä ja möin yli puolet tauluistani. En ikinä unohda jännitystäni ennen, mutta näin se vaan on, kun pistää itseään likoon täysillä niin aina pelottaa. Sitä varten se pitääkin tehdä. Maailmaa ei voi muuttaa jos menee piiloon.Vuodelle 2020 Pernilla suunnittelee seuravaa omaa taidenäyttelyä - paikka on vielä etsinnässä.

Tulevaisuudelta Pernilla toivoo, että saa edelleen tehdä töitä jota rakastaa, ehkä jopa ulkomailla. Vuodelle 2020 hän suunnittelee seuravaa omaa taidenäyttelyä - paikka on vielä etsinnässä. -Työstän parhaillaan myös omaa tekstiä, suuri unelma olisi julkaista vielä oma kirja, katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan.Pernilla Backman on kynsitaiteilija, kuvataiteilija ja reikihoitaja.
Kynsi- ja reiki-instagramtili: https://www.instagram.com/nailsbynilla/?hl=sv

Kuvataide-instagramtili: https://www.instagram.com/pernilladoll/?hl=sv

Nettisivut: https://pernillabackman.com/


#PernillaBackman #Reiki #Reikihoitaja #Nailsbynilla #pernilladoll #inspiirovatnaiset #reikihoito #femvalley #femvalleybusinesslab #Roasberg

475 views0 comments

© 2019 by Femvalley Business Lab.