Vuoden kestänyt ahdistus ajoi Sini Virtasen pohtimaan oman yrityksensä myymistä

Updated: Nov 13, 2020

Onneksi Sini kuitenkin päätti yrittää, sillä se kannatti. Jos joku olisi vuonna 2006 kertonut Sini Virtaselle, että reilun vuosikymmenen päästä hän on menestyvän kauneuskeskusketjun omistaja, niin se olisi voinut tuntua kovin kaukaiselta. Tie tähän päivään on vaatinut pitkiä työpäiviä, kyyneleitä ja hikeä.

"Olin töissä yhdessä kauneushoitolassa ja nopealla päätöksellä päätin avata kahdessa viikossa oman pisteeni. Tarkoituksena oli tehdä yksin töitä, mutta asiat etenivätkin ihan eri tavalla kuin ajattelin. Vuokrasin 10m2 huoneen kuntokeskuksen yhteydestä. Kahden viikon jälkeen päätin mennä promoamaan paikkaani Kamppiin - ja sille tielle jäin." Joku olisi voinut nimittää uhkarohkeaksi lähteä ”anonyymina” kauneushoitolana kalliille vuokrapaikalle Helsingin Kamppiin. -Ja kyllä niistä oppirahoja maksettiinkin, vuosia. Toisaalta, Sini uskoo että liiketilan paikka on yksi tekijöistä millä he ovat varmasti saaneet suuren asiakaskunnan. Pian Sinillä oli kaksi toimipistettä ja pari sopimusyrittäjää Kampissa sekä Meilahden hoitopisteessään.


Sini hakee inspiraatiota ulkomailta ja muista yrityksistä. Hän on sanojansa lainaten 'hurjan monelle' ihmiselle kiitollinen. -Ensinnäkin olen kiitollinen vanhalle opinto-ohjaajalleni joka näki minut tällä alalla kun en itse vielä tiennyt mitä haluan tehdä. Kaikille tekijöilleni vuosien varrella uskollisuudesta, luottamuksesta sekä siitä, että olen saanut heidän kanssa yhdessä rakennettua yritystä. Asiakkaille, jotka näkevät minut ja auttavat minua parantamaan yritystäni - saavuttamaan unelmani. Ystävilleni, jotka ovat ymmärtäneet elämääni. Työni vaatii minulta paljon ja olen myös antanut sille paljon - en silti ole ollut yksinäinen ja olen voinut tukeutua vaativissa tilanteissani heihin. Olen kiitollinen miehelleni, hän sparrailee minua, ymmärtää, auttaa, tukee ja rakastaa minua - hänen kanssaan saan pidettyä kodin tasapainossa. Olen kiitollinen kaikelle mitä on vuosien aikana tapahtunut. Niille ikävillekin asioille, sillä ne vaativat minua tekemään aina paremmin ja ylittämään itseni. Ja tietenkin olen kiitollinen vanhemmilleni, jotka ovat alusta asti tukeneet minua, ihan vain olemalla myös siinä.


-Vuoden kestänyt ahdistus ajoi minut siihen tilaan, että heräsin yksi aamu ja halusin myydä yritykseni. - Se onkin sitten toinen tarina miten siitä selvittiin.
Sini näkee takapakit kasvukohtina


-Hmm mulle tulee mieleen kaksi isoa takapakkia, mutta en nimittäisi niitä takapakiksi vaan kasvukohdiksi. Kasvukohdiksi siksi, että jokainen ns. Vastoinkäyminen on mahdollisuus kasvaa ja kehittyä. Vuonna 2009 Sini sai henkilökohtaisen elämän haasteiden vuoksi aikaiseksi itselleen vakavan stressin joka päätyi siihen, ettei hän avannut yhtä ainutta postin mukana tullutta kirjekuorta. Laskut aiheuttivat Sinille ahdistusta, sillä toisinaan niissä oli jotain selvitettävää ja hän yritti vältellä kaikkea voimia vievää. -Velkaannuin pahasti ja yritykseni oli erittäin pahassa jamassa. Yhdellä puhelulla oli suuri merkitys, se pysäytti minut ajattelemaan: onko tämä sitä mitä haluan tehdä? Sekunnin sadasosaakaan ei mennyt, kun Sini totesi, että nyt on aika korjata jälkensä ja saada asiat kuntoon. -Se vaati paljon töitä, myöntämistä että olen aiheuttanut itse vaikeudet ja kasvamista. Selvisimme siitä ja tämän jälkeen yritys on voinut hyvin.


Toinen vaikea aika Sinille oli vuosi 2016. Tähän liittyy paljon asioita, joita hän ei voi salassapitovelvollisuuksista voi kertoa, mutta se alkoi siitä, kun Kampin 5.kerroksen remontti alkoi ja hänen yrityksensä muutti vanhoista liiketiloista väliaikaiseen liiketilaan, josta he muuttivat yhdeksän kuukauden jälkeen uusiin suurempiin tiloihin. -Vuoden kestänyt ahdistus ajoi minut siihen tilaan, että heräsin yksi aamu ja halusin myydä yritykseni. - Se onkin sitten toinen tarina miten siitä selvittiin.


Sitä kun pysähtyy miettimään, että jotain, mikä alkoi kymmenen neliön yhden hengen putiikista, mahdollistaa nyt työpaikan yli seitsemällekymmenelle tekijälle, on erittäin huimaa!

Suurimmaksi onnistumisekseen Sini kokee, että on saanut rakennettua jotain uutta kauneudenhoitoalalla. -Ehkä isoimmaksi onnistumiseksi kuitenkin voisin nimittää sen, että työllistämme tällä hetkellä 71 tekijää kolmessa hoitolassamme. Sitä kun pysähtyy miettimään, että jotain, mikä alkoi kymmenen neliön yhden hengen putiikista, mahdollistaa nyt työpaikan yli seitsemällekymmenelle tekijälle, on erittäin huimaa! Parhaimpia asioita elämässä ei tehdä yksin, se tehdään yhdessä tiiminä.Sini Virtanen on Kauneushoitolaketju Blue Lagoonin perustaja ja omistaja.


Blue Lagoon Instagramissa @Bluelagoonbeauty

Blue Lagoon Facebookissa @Bluelagoonbeauty#KauneushoitolaHelsinki #KauneushoitolaEspoo #KosmetologiHelsinki #KosmetologiEspoo #BlueLagoon #BlueLagoonBeauty #SiniVirtanen #Femvalley #FemvalleyBusinesslab #Inspiroivatnaiset #naisyrittajat

533 views0 comments

© 2019 by Femvalley Business Lab.