Taru Aalto näkee yrittäjänä pientenkin onnistumisten juhlimisen tärkeänä

Wowandersin toimitusjohtaja, Taru Aalto aloitti yrittäjyyden janotessaan uusia urahaasteita, sekä halutessaan päättää itse vahvemmin asioista. Päätettyään lähteä yrittäjäksi, Diplomi-insinööri alkoi kartoittamaan yritysideoita, jalosti niitä workshopien merkeissä sekä sparraili ystäviensä kanssa. Kuinkas sitten kävikään?

Tau Aalto, Toimitusjohtaja & perustaja Wowanders Oy


Milloin ja miten aloitit oman liiketoimintasi?

- Ajatus oman yrityksen perustamisesta syntyi täysin yllättäen vuoden 2016/2017 vaihteessa. Olin aina ollut super innostunut kaikista työpaikoistani, mutta huomasin yhtäkkiä, että pysyäkseni yhtä innostuneena, tarvitsin jonkun uuden haasteen. Halusin myös päättää itse vahvemmin asioista. Kun ajatus yrittäjyydestä oli syntynyt, oli edessä ensimmäinen haaste: mitä yritykseni tekisi? Ja toiseksi, kenen kanssa perustaisin yritykseni? Insinöörinä lähestyin molempia kysymyksiä varsin pragmaattisesti: ideoin ystävieni kanssa, jalostin ideoita workshopien merkeissä, ja samalla kartoitin mahdollisia yhtiökumppaneita osallistumalla erilaisiin tapahtumiin, mukaan lukien Icebreaker VC:n pre-founder ohjelma, jossa kohtasinkin tulevan yhtiökumppanini Maijan, jonka tunnen jo 20v ajalta. Minulle oli aina selvää, etten haluaisi perustaa yritystä yksin – olenhan vahvasti extrovertti persoona, ja lisäksi tiesin kuinka kivinen tie olisi edessä. Erilaisten tutkimusten ja muiden kartoitusten pohjalta elokuussa 2017 syntyi Wowanders, startup joka kehittää älykästä matkapäiväkirjasovellusta, jonka avulla voi helposti jakaa hotelli-, ravintola-, ja nähtävyysvinkkejä ystäville.Erilaisten tutkimusten ja muiden kartoitusten pohjalta elokuussa 2017 syntyi Wowanders, startup joka kehittää älykästä matkapäiväkirjasovellusta, jonka avulla voi helposti jakaa hotelli-, ravintola-, ja nähtävyysvinkkejä ystäville.


Mikä/kuka sinua inspiroi omassa työssäsi?

- Ensimmäisenä mieleeni tulee ehdottomasti yhtiökumppanini Maija, joka aina hymyilee, pysyy rauhallisena, kuuntelee ja yrittäjyyden ohella on kolmen pienen lapsen äiti. Lisäksi ihailen isääni Erkkiä, jonka energiaa ja intoa uusista liiketoimintamahdollisuuksista ja tehokasta verkottumista on vaikea päihittää.
Onko sinulla ollut omaa mentoria tai muuta esikuvaa joka auttanut eteenpäin? Tai jolle olet kiitollinen?

- Olen super onnekas siinä, että minulla on verkostossani paljon upeita ihmisiä, jotka ovat sekä kokemuksillaan että verkostoillaan auttaneet milloin missäkin asiassa. Osa heistä ovat läheisiä ystäviä tai perhettä, osa liiketuttavia. En tiedä haluavatko heistä kaikki nimiään julkisuuteen, mutta mm. ensimmäinen sijoittajamme Juha-Petteri Kukkonen on auttanut meitä paljon matkan varrella. Ystäväpiirissäni on myös useita inspiroivia startup-yrittäjänaisia, kuten Suvi Lumoasta ja Paula Duuersista, joiden kanssa olemme puolin ja toisin sparrailleet toisiamme matkan varrella. Mutta rehellisesti, lista ihmisistä, joille olen kiitollinen, on todella pitkä – ja toivon todella että he kaikki tietävät kuinka paljon heitä arvostan.

Pahin takapakki?

- Optimistisena ja positiivisena ihmisenä en juurikaan mieti takapakkeja vaan näen matkan varrella lähinnä kokemuksia ja oppeja. Ja olin henkisesti varautunut paljon rankempiin kokemuksiin kuin mitä olemme toistaiseksi Wowandersissa kohdanneet. Mutta jos mietin, mikä yksittäinen asia olisi auttanut meitä Wowandersissa saavuttamaan asioita vielä nopeammin, se olisi varmaan ollut hyvän CTO:n löytyminen nopeammin. Ei siinä varsinaista takapakkia tullut, mutta hidastumista kylläkin johtuen huonosta tuurista, sairastumisista, ja monista muista asioista. Hyvien ihmisten löytyminen on aina vaikeaa, kun ei ainoastaan osaamisen, mutta myös kemioiden, arvomaailman ja kunnianhimon pitää kohdata.

Optimistisena ja positiivisena ihmisenä en juurikaan mieti takapakkeja vaan näen matkan varrella lähinnä kokemuksia ja oppeja. Ja olin henkisesti varautunut paljon rankempiin kokemuksiin kuin mitä olemme toistaiseksi Wowandersissa kohdanneet.Suurin onnistuminen?

- Otin jo yrittäjyyden alkumetreillä periaatteekseni sen, että iloitsen jokaisen virstanpylvään saavuttamisesta. Näenkin pientenkin onnistumisten juhlimisen erittäin tärkeäksi yrittäjänä, muuten on vaikea jaksaa kun usein sekä aika että rahat ovat tiukassa. Onnistumisista on vaikea nostaa mitään yksittäistä muiden edelle. Tärkeimpiä ovat olleet ensimmäinen sijoitus, Business Finlandin Tempo rahoituksen saaminen, Tuotteen MVP:n (minimum viable product / pilottituote) saaminen valmiiksi neljässä kuukaudessa, ja sen jälkeen julkisesti tuotteen lanseeraaminen. Lisäksi tietenkin jokainen uusi aktiivinen käyttäjä tuotteellemme saa minut innostumaan, ja tyytyväisten käyttäjien palautteesta ammennankin suuren osan energiastani.

Taru Aalto, Toimitusjohtaja & perustaja Wowanders Oy

https://wowanders.com https://www.instagram.com/wowandersapp/ https://www.facebook.com/wowandersapp/


#Wowanders #TaruAalto #Wowandersapp #Matkapäiväkirja #Traveldiary

266 views0 comments

© 2019 by Femvalley Business Lab.